Matthijskoene.nl

Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki schrijft stuk voor Matthijs

Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki schrijft stuk voor Matthijs

De nieuwe Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki schreef het stuk Song for Life and Death voor Matthijs ter gelegenheid van 70 jaar mensenrechten. Dit is volgens Calliope een hommage aan de mensen die hebben gestreden voor de mensenrechten. Zij zegt hierover: “Het is een lied voor de slachtoffers, voor de helden en voor degenen die zijn achtergebleven en aan hen denken. Een lied voor ons allemaal. Ik heb voor de panfluit gekozen omdat ik weet hoe prachtig en ontroerend de klank van Matthijs Koene is. Song for Life and Death is speciaal voor hem geschreven.”

Dit werk ging op 10 december 2018 in première in de Dom in Utrecht en werd diezelfde dag nog uitgevoerd in het Vredespaleis in Den Haag. De radiopremière vond plaats bij het programma Opium waar Matthijs Song for Life and Death live speelde:

Binnenkort wordt op deze pagina ook de partituur van Song for Life and Death gepubliceerd, omdat de Componist des Vaderlands deze muziek graag gratis ter beschikking wil stellen aan het Nederlandse volk.