Matthijskoene.nl

Discografie

CD’s van Matthijs Koene

Met Verso: Chasing Piazzolla

Dit is de tweede CD van Verso (Matthijs Koene, panfluit en Stefan Gerritsen, gitaar). Hiermee presenteert het duo een bloemlezing van hun laatste hits. Alle muziek op ‘Chasing Piazzolla’ is geworteld in de volksmuziek, bijv. de beroemde ‘Histoire de tango’ van Piazzolla en de Roemeense volksdansen van Bartók. Hedendaagse componisten zoals Guus Janssen, Nico Huijbregts en Artyom Kim volgden de voetstappen van deze reuzen en maakten zelf nieuw werken met de potentie om ook zulke klassiekers te worden .Ten slotte is daar nog de uitmuntende ‘Travelling Sonata’ van Roland Dyens. Deze Franse meestergitarist en componist was aanvankelijk geen grote fan van de panfluit (om het maar eens mild uit te drukken), maar was zeer verguld met het resultaat. Only fools never change their minds. – Dyens.
Klik hier om ‘Chasing Piazzolla’ te bestellen.

 

Met Verso: Verso

Het debuut Album van Verso (Matthijs Koene, panfluit en Stefan Gerritsen, gitaar), de eerste CD ooit met volledig autonoom werk voor panfluit en gitaar. Zeven componisten hebben op geheel eigen wijze de mogelijkheden van deze unieke bezetting benut. Dit resulteert in een zeer afwisselende luisterervaring; eigentijdse klassieke muziek in een kruisbestuiving met flarden van jazz, wereldmuziek, pop en dance.
Klik hier om ‘Verso’ te bestellen.

 

Met Black Pencil Ensemble: La Volta

Deze CD put inspiratie uit het unieke boek van Thomas Morley: ‘First Book of Consort Lessons’ (1599). De mooiste Pavanes, Gaillardes en andere dansen met variaties op volkse liederen werden de basis voor de realisatie van de eigen arrangementen en voor het maken van de nieuwe composities. Met Matthijs Koene – panfluit, Jorge Isaac – blokfluit, Esra Pehlivanli – altviool, Marko Kassl – accordeon, Enric Monfort – slagwerk.
Klik hier om ‘La Volta’ te bestellen.

 

Met Black Pencil Ensemble: Kaiseki

Kaiseki haalt zijn inspiratie uit kenmerken van de Japanse Kaiseki keuken en de Japanse eettraditie: aandacht voor detail, de leegte, het vermijden van herhalingen, variatie, symmetrie, eetgeluiden en verwijzingen naar seizoenen. Op deze plaat horen we een aantal werken dat speciaal voor Black Pencil Ensemble is gecomponeerd door hedendaagse componisten met ieder een eigen aanpak. Met Matthijs Koene – panfluit, Jorge Isaac – blokfluit en elektronica, Esra Pehlivanli – altviool, Marko Kassl – accordeon, Enric Monfort – slagwerk.
Klik hier om ‘Kaiseki’ te bestellen.

 

Met Black Pencil Ensemble: Buffoni

Debuut-CD van het Black Pencil Ensemble, geïnspireerd op elementen uit de 16e-eeuwse Italiaanse Commedia dell’arte. Werk van Roderik de Man, Chiel Meijering, Guus Janssen en Nico Huijbregts, aangevuld met eigen bewerkingen van werken van Gallo, Gastoldi, Pergolesi en Telemann. Met Matthijs Koene – panfluit, Jorge Isaac – blokfluit, Esra Pehlivanli – altviool, Marko Kassl – accordeon, Enric Monfort – slagwerk.
Klik hier om ‘Buffoni’ te bestellen.

 

Roderik de Man: Past & Present Tracks

Een dubbel CD met composities van Roderik de Man die geschreven zijn tussen 1991 en 2011. Matthijs levert zijn bijdrage met organist Pieter van Dijk in het eerste stuk Turbulenza di Protoni voor panfluit en orgel. Daarnaast speelt Matthijs nog twee ensemblewerken: Black Pencil Music en Fuerza Interior, beiden uitgevoerd met het Black Pencil Ensemble.
Klik hier om ‘Past & Present Tracks’ te bestellen.

 

Daan Manneke: Perfla!

Opnamen van orgelwerken van Daan Manneke gespeeld door Jos van der Kooy zijn nu samen met enkele nieuwe uitgebracht op de dubbel-cd ”Perfla!”. Onder de noemer ”Doorwaai mijn hof!/Blow ye winds!” valt niet alleen het orgel, maar valt ook de panfluit (bespeeld door virtuoos Matthijs Koene). Daan Manneke: „De uitgebrachte werken vormen misschien maar een kleine doorsnede van mijn oeuvre, toch ben ik bijzonder gelukkig met de keuze, omdat deze in zijn variëteit een prachtig beeld geeft van wat ik in mijn toonkunst de afgelopen jaren heb willen uitdrukken.”
Klik hier om ‘Perfla!’ te bestellen.