Matthijskoene.nl

Ensembles

Verso 

Al sinds 1997 vormen panfluitist Matthijs Koene en gitarist Stefan Gerritsen een vast duo, dat een heel eigen plek heeft verworven op de klassieke podia. Zij worden niet alleen geprezen om hun virtuositeit en geoliede samenspel, maar ook voor hun veelzijdige en avontuurlijke programmering. Hun concerten vormen een coherent geheel, waarin verrassende verbanden worden gelegd tussen bestaande klassieke werken en“ topstukken” uit hun eigen repertoire.
Verso won de Vriendenkrans en Concertgebouwprijs in 2003, de prijs voor eigentijdse muziek van het Comradio concours in Barcelona en de IBLA grand Prize in Italië. Het duo maakte tournees in de Verenigde Staten, Griekenland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië en Zuid-Afrika. In 2007 gaven Matthijs en Stefan een recital in de beroemde Carnegie Hall in New York. Panfluit-gitaar is geen alledaagse combinatie. Het creëren van een autonoom repertoire voor panfluit en gitaar is dan ook het hoofddoel van het duo. Toch staat ook ouder repertoire regelmatig op de lessenaar: werken van Bélà Bartok, Mauro Giuliani, Astor Piazzolla, John Dowland, Nicolo Paganini, Maurice Ravel en andere componisten. Het duo werkt ook regelmatig samen met andere musici en ensembles. Zo zijn er programma’s met zang, viool, saxofoonkwartet en 2 harpen. Trouw, 2010: “Het duo is perfect op elkaar afgestemd.” Classical Guitar Magazine 2010: “Verso are highly skilled, very professional and charismatic performers”.

www.facebook.com/PanfluteGuitar

http://www.panflute-guitar.nl

 

Black Pencil

Ensemble Black Pencil staat ondanks z’n korte bestaan nu al bekend om technisch hoogstaande en energieke uitvoeringen. Het bestaat uit blokfluitist Jorge Isaac, panfluitist Matthijs Koene, altvioliste Esra Pehlivanli, accordeonist Marko Kassl en slagwerker Enric Monfort. Geen strijkkwartetjes op het programma dus, maar voornamelijk nieuw materiaal. Black Pencil geeft met regelmaat compositieopdrachten. Ter aanvulling van thematische programma’s waarin nieuwe composities de hoofdrol spelen, maakt het ensemble bewerkingen van volksmuziek en klassieke muziek. Het debuutconcert vond plaats in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, waarna het gezelschap tournees maakte door Ierland, Duitsland, Turkije en Zuid-Amerika.
https://www.blackpencil.org

 

Zerafin

Acht musici met zeven verschillende culturele achtergronden uit vier verschillende continenten. Dat alleen al maakt Ensemble Zerafin een opmerkelijk gezelschap. De instrumentencombinatie maakt het ensemble echter uniek. Sinds de oprichting in … ging menig componist (o.a. Fabio Nieder, Guus Jansen en Wilbert Bulsink) de uitdaging aan om voor deze unieke combinatie te schrijven. Zerafin heeft hard gewerkt aan het scheppen van een hedendaagse ensembleklank, aan een geheel dat zich vooral door zijn speciale kleuren onderscheidt. De musici zijn daardoor op een bijzondere manier naar elkaar toegegroeid. Ze doorgronden elkaars instrumenten en de daar uit volgende speelmanier en vertalen dat naar het eigen instrument. Alle musici hebben zich van meet af aan met volle overtuiging op het ensemble gestort. Dit komt vooral tot uiting op het podium. Het speelplezier straalt er vanaf! Zerafin concerteerde (onder de naam Ziggurat) onder andere voor toenmalig koningin Beatrix, in het buitenland (Rusland, Finland, Engeland), in de grote zaal van het Muziekgebouw aan ‘t IJ, aan conservatoria en tijdens de Gaudeamusweek. Op de Gaudeamusweek heeft Ziggurat tevens een week lang een internationale masterclass verzorgd. Zerafin werkte onder andere samengewerkt met het Nieuw Ensemble, het Nederlands Kamerorkest, het Limburgs Symfonie Orkest en schrijver Kader Abdollah.
www.ensemblezerafin.com