Matthijskoene.nl

Matthijs op de radio met twee succesvolle premières bij November Music

Matthijs op de radio met twee succesvolle premières bij November Music

Matthijs trad tijdens het festival November Music op in twee premières.

Op 2 november opende het festival met het Bosch Requiem van Kate Moore, de componist in focus van November Music. Haar requiem kreeg de ondertitel ‘Lux Aeterna: VIVID’ mee. Brabant cultureel zei hierover: “De intensiteit van de muziek was zo krachtig dat het leek alsof het eeuwige licht over de aardbol was neergedaald en op deze manier Kate Moore aan ons allen de hoop had gegeven dat het toch nog wel goed zal komen met onze planeet. Wát een slot aan een ingenieus en fascinerend orkestwerk dat zeker een plaats verdient in de mondiale muziekliteratuur.”
Uitvoerenden waren Wishful Singing, Capella Pratensis, Herz Ensemble en TEMKO o.lv. Jane Lang. Klik hier om de uitzending van Radio 4 terug te luisteren.

De cardioloog Pim van Lommel schreef een boek over bijna dood ervaringen. Saxofonist en componist Peter Vigh liet zich bij het schrijven van ‘Totaliter Aliter’ hierdoor inspireren. Joep Stapel schreef in NRC het volgende: “Een tumultueuze verklanking van crisis mondde uit in akoestisch licht aan het einde van de tunnel – waarna het weer crisis werd. Vigh componeerde virtuoze, maar ook wat ongeremde muziek, die uiteindelijk overtuigde door zijn verrassingseffecten en ideeënrijkdom.”
Met Ensemble Black Pencil en Nationaal Vrouwen Jeugdkoor o.l.v. Gregory Charette. Ook dit stuk is op Radio 4 uitgezonden, klik hier om terug te luisteren.